Szász Elemér engedélyével tettem közzé.

 

Nagyanyám vastag almás palacsintája

Nagyanyám vastag almás palacsintája

Sziasztok .

Ezt a receptet a nagyanyám Aradról hozta ahol 8 kerek évet szolgált a konyhán 1924és 1932 között .
A recept elkészítése egyszerű ,mert a hozzávaló alapanyagok természetesek , nem kell használni semmilyen kelesztő , lazító, és mindenféle sütő porokat .

A recept úgy kezdődik hogy ,ha reggel akarom sütni akkor este készítem elő a tésztáját ,ha pedig este szeretném a családot ezzel a finomsággal traktálni akkor reggel kell elkészíteni ,hogy legyen ideje a tésztának összeérni .

A receptet 4 személyre írom ,tehát kell ide nekünk 4 alma de nem a hiperszuper polcairól amelyik 1darab egy kiló hanem a kertből vagy a piacon vásárolt alam a termelőtől .
2 tojás sárgáját elkeverünk 10 gr vaníliás cukorral , két- három csipetnyi fahéjjal , 150 gr tejföllel , 10 evőkanál finom liszttel , és annyi hideg tejjel amíg egy jó vastag de keverhető masszát nem kapunk. Ekkor hozzáadunk egy csipetnyi sót, és a meghántott almákat a nagyon apró lyukú reszelőn ,én a sajtreszelővel reszeltem , belereszeljük a tésztába és jól elkeverjük majd berakjuk a hűtőbe , vagy hideg kamrába és hagyjuk pihenni reggelig.

Reggel elővesszük és adunk még hozzá egy kevés szódavizet annyit csak hogy a tészta ha egy kanállal belenyúlunk akkor vastagon folyjék le a kanálról szinte darabokban .

Előveszünk egy palacsinta sütőt zsírral megkenjük felhevítjük és egy merengető kanállal merünk annyit bele hogy a tészta ne legyen vastagabb 3-4 milliméternél .

Mindkét oldalán megsütjük és porcukorral megszórva , áfonya lekvárral tálaljuk.