Márton napi libasült 2.

Márton napi libasült 2.

A héten Márton napi libasültet készített a Főzni jó házi séfje, Marton János a Tesco akciós alapanyagaiból.

Hozzávalók

1 egész liba
2 db sütőtök
4 db burgonya
1 csipet só
1 csipet bors
8 db zsemle
5 dl tej
2 db tojás
1 marék kakukkfű
1 marék snidling
1 dl tejszín
1 dl étolaj
20 dkg darált dió

Feltöltötte: Főzni jó
Közzététel: 2013. nov. 6.

Recept az oldalról.

A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Az előkészített sütőtököt kockára vágjuk és beleszórjuk a tepsibe, majd meglocsoljuk olajjal és megszórjuk sóval és borssal.
A zsemléhez hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket és egész tojást.
Alaposan átkeverjük, majd beleszórjuk a darált diót is és sóval, borssal ízesítjük a tölteléket.
A liba bőrét visszafejtjük és a húst sózzuk, majd borsozzuk.
A tölteléket habzsákba töltjük és a bőr alá töltjük be.
A betöltött libát a sütőtökre rakjuk és meglocsoljuk kevés olajjal, majd alufóliával befedjük és előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük.
Ha megpuhult a hús, akkor 180-185 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és szép pirosra sütjük a húst.
Ha megsült a hús, a sütőtököt egy háztartási robotgépbe rakjuk, a főtt burgonyával együtt és pürésítjük őket.
Ezután mézzel, sóval és borssal tesszük ízletessé a köretet.