8 months
user-image

Disznó fasírt - tönkölybúzás

Ebben a receptben a fasírozottba áztatott zsemle helyett, tönkölybúzát tettem.

Alapanyagok
1 kg darált sertéshús, 2 ek kecsap, 2 ek mustár, 2 tk só, 3 tk őrölt pirospaprika, 5-6-8 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tk őröltbors, 1 tk őrölt-kömény, só, 10 dkg tönkölybúza

Tönkölybúza

Előző napi teendők:

10 dkg tönkölybúzát, jól átmosom, míg a víz tiszta nem lesz. Beáztatom kétszer annyi vízbe, mint a szilárd anyag másnapig.

Aznapi teendők:

02- Kiveszem a hűtőből az alaptölteléket

03- Leszűröm, lecsöpögtetem a tönkölybúzát

04- Belekanalazom az alapba a tönkölybúzát

05- Beleütöm a tojásokat, a dinsztelt vöröshagymát, sót

06- Lepényeket formázok prézlibe forgatom

07- Forró zsiradékba kisütöm

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép