Disznópörkölt
A receptről általában
Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő a köret elkészítésével!
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
1- Alapanyagok
5-7 dkg zsiradék vagy
12-15 dkg csemegeszalonna
2-3 fej vöröshagyma – kb. 15-17 dkg. -
1 db paprika
1 kávéskanál só
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2-3 db paradicsom – kb. 8-10 dkg, vagy 1 evőkanál sűrített -
1 kávéskanál őrölt bors
1/2 kávéskanál őrölt kömény
3-4 teáskanál őrölt fűszerpaprika
80-100 dkg sertéscomb
0,5-1 dl víz
1-2 húsleves-kocka – mindig kóstolni kell, nehogy elsózzuk -
1- Alapanyagok
5-7 dkg zsiradék vagy
12-15 dkg csemegeszalonna
2-3 fej vöröshagyma – kb. 15-17 dkg. -
1 db paprika
1 kávéskanál só
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2-3 db paradicsom – kb. 8-10 dkg, vagy 1 evőkanál sűrített -
1 kávéskanál őrölt bors
1/2 kávéskanál őrölt kömény
3-4 teáskanál őrölt fűszerpaprika
80-100 dkg sertéscomb
0,5-1 dl víz
1-2 húsleves-kocka – mindig kóstolni kell, nehogy elsózzuk -
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
10- Paradicsom, fűszerpaprika, őröltbors, köményma
1/2 kávéskanál őrölt bors
1/2 kávéskanál őrölt kömény – ez el is maradhat, én szoktam bele tenni -
Aprított paradicsom
1 kávéskanál só
Az aprítékot, a borsot, a köményt beledobom az edénybe és tovább dinsztelem 2-3 percig.
3 teáskanál őrölt fűszerpaprika
Azért teszem a húsra a pirospaprikát, mert a pörköltre nem szoktam vizet önteni, hanem a saját víztartalmával puhítom kis-lángon fedő alatt.
Jól összekeverem – FONTOS!!! a legkisebb lángon, lefedve kell főzni, 3-4 percenként kevergetni -
Időigény: 30-40 perc ( a hústól függően )
Vigyázni kell, hogy a hús ne főjön szét, mert még 20 percig főzzük a krumplival. - Kóstolni kell ! -