Gombafejek rántva, uborka salátával
Alapanyagok – panírozáshoz
2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg prézli, 2 tk só – a gombát nem sózom, ezért a tojásba több sót teszek
Alapanyagok- gomba
50-60 dkg
A gombákat nem párolom, nem sózom. Mert a sózás után teljesen kifolyik a nedves anyag, és puha vékony lesz a gomba. Viszont ahogy én szoktam csinálni, finom ízanyagokkal és textúrával bővelkedő rántott gombafejeket kapunk.
A gomba tönköket elteszem a fagyasztóba, és felhasználom mártáshoz, meleg-szendvicshez, stb.
A fenti képen látható, hogy bizony sokat el kell dobni tisztítás során, ha nem elég friss a gomba.
Amennyiben a gomba friss, elég ha megmossuk a héját nem kell lehúzni.
Ahogy a képeken láthatjuk, az egyik fontos szempont, ahogy a jobboldali képen látható, a kalapja alja zárt legyen.
Ahogy a képeken láthatjuk, a másik fontos szempont, hogy az egész gombatesten ne legyenek ilyen rozsdás foltok.
Akkor friss a gomba, ha az egész gomba kemény és szép fehér színű és a kalapja alján a lemezek bezártak.