Marhapörkölt

Alapanyagok - pörkölt
1 kg marha - hátszín, lábszár, lapocka –, 10 dk zúza (ne legyen több, mert elviszi a marhahús ízét- de el is maradhat), 10 dk füstölt szalonna, 1 ek zsír, 2 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom

Alapanyagok – fűszerek
1 ek fűszerpaprika, 2-3 tk őrölt fekete bors,  2-3 tk őrölt kömény, 3 tk só

13- Tarhonyával és kovászos uborkával tálalom.

01- A húst megmosom, fölkockázom

02- A zúzát megtisztítom, megmosom

03- A hagymákat, a paprikát és a paradicsomot megpucolom, fölvágom

Nem kell apróra vágni, mert amíg a hús megpuhul, a többi anyag is megfő.

04- Egy kanál zsíron a szalonnát fölkockázom, megpirítom

05- Fűszerpaprika, őrölt bors, őrölt kömény

06- A szalonna megpirult

07- Rádobom a vöröshagymát, fokhagymát

Egy csipet sót szórok rá és pár percig dinsztelem, közben kevergetem.

08- Jöhet a zöldpaprika, itt is egy pár percig dinsztelem

09- Most jöhet bele a marhahús, a fűszerek, és a só

10- Jól összekeverem, és fedő alatt kis-lángon hagyom párolódni míg levet ereszt – nem öntök alá vizet -

11- 15-20 perc múlva, jöhet a paradicsom

12- Mikor félig megfőtt a marhahús, beledobom a zúzát

Míg a húsok puhára főnek elkészítem a tarhonyát.