Marhapörkölt
Alapanyagok - pörkölt
1 kg marha - hátszín, lábszár, lapocka –, 10 dk zúza (ne legyen több, mert elviszi a marhahús ízét- de el is maradhat), 10 dk füstölt szalonna, 1 ek zsír, 2 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom
Alapanyagok – fűszerek
1 ek fűszerpaprika, 2-3 tk őrölt fekete bors, 2-3 tk őrölt kömény, 3 tk só
13- Tarhonyával és kovászos uborkával tálalom.
Nem kell apróra vágni, mert amíg a hús megpuhul, a többi anyag is megfő.
Egy csipet sót szórok rá és pár percig dinsztelem, közben kevergetem.
Míg a húsok puhára főnek elkészítem a tarhonyát.