Pacalpörkölt

Alapanyagok
Hozzávalók 4 személyre: 2 kg tisztított pacal, 25 dkg zsír, 
3-4 fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál őrölt édes paprika, 1 kávéskanál őrölt erős paprika, 1-2 kávéskanál  bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 1/2 tubus csípős, vagy édes piros arany, 2 db paprika, 2 db paradicsom

Elkészítés
Föltesszük a vizet forrni, a forró vízbe vöröshagymát és sót teszünk, majd az újra felforrt vízbe beletesszük a pacalt és 15-25 percig főzzük.

A pacalt kivesszük és hűlni hagyjuk, a kihűlt pacalt 5 cm-es egyforma csíkokra fölvagdossuk. Egy edénybe beletesszük a zsírt, az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük, kicsit pirítjuk. Az edényt levesszük a tűzről belekeverjük az őrölt paprikát, valamint a borsot. Beletesszük a pacalt és összekeverjük, felöntjük vízzel és megvárjuk míg felforr. Ekkor belerakjuk a fölkockázott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát és a piros aranyat. Lassú tűzön kb. 4-6 órán át főzzük. Még mielőtt teljesen kész ízlés szerint ízesítjük.