1 year
user-image

Sült oldalas

A gyakorlott háziasszonyok tudják, hogy a húsoknak a csontok melletti része a legízletessebb. Az oldalas is ide tartozik. Igaz, hogy sok benne a zsír, de azt ha jól kisütjük a legfínomabb feltétet kapunk. Ráadásul a megmaradt zsiradékot föltudjuk használni pl.: törtkrumplihoz, mártásokhoz és bármilyen ételhez, melynek az ízvilága illik hozzá.

01- Megmosom az oldalast

Alapanyagok:
​​​​​​​1 kg oldalas, só, fűszersó, 1 kanál zsiradék

02- A húst földarabolom, sózom

03- Megszórom a fűszersóval

04- Jól bedörzsölöm

1-2 órát hagyom a pácba, de előző nap is elkészíthető.
180 C fokos sütőbe kb. 50 percig fedő alatt sütjük, majd levesszük a fedőt és 200 C fokon pirítom 5-8 percig.

05- A hús megsült

Feltétként főzelékre, krumplira, rizsre tálalható.

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép