6 months
user-image

Tejfölös gombapaprikás

A recept laskagomba és csiperke gomba alapanyagokból készült, de bármilyen ehető gombával elkészíthető.

Alapanyagok:
40 dkg laska gomba, csiperke gomba tönk, 2 ek. Zsiradék, 2 csokor petrezselyem, 1 db nagyobb fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma,  1-2 mk. őrölt fekete bors, 1-2 tk. őrölt pirospaprika, 1 kk. szárított kakukkfű, 5-6 dkg liszt, 2-2,5 dl tejföl,  2-2,5 dl víz, só ízlés szerint, 1-2 leveskocka

01- Először a gombáknak a szárát megdarálom

02- majd a petrezselyem szárat

03- Fölolvasztom a zsírt

04- Megdarálom a hagymákat, paprikát

05- Beleszórom a zsírba a darálékot
dinsztelem 10-15 percig

06- Beleszórom a hagymákat

07- Fölaprítom a gombát

08- Megdarálom a petrezselymet és a paradicsomot

09- Megsózom, borsozom, a kakukkfüvet beleszórom

10- Megszórom a piros paprikával, elkeverem

11- Belekeverem a gombát

12- Beleszórom a petrezselyem és a paradicsom darálékot

13- Leveskockával ízesítem, forrás után 3-4 percig kislángon forralom

A gomba elég vizet ereszt, itt víz még nem kell. Kislángon fedő alatt 20 percig párolom.

14- Beleszórom a lisztet, gyorsan összekeverem

15- Belekeverem a tejfölt

16- Felöntöm vízzel

Tálalhatom: nokedlivel, rizzsel, bármilyen főt-tésztával

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép