Fűszeres csirkeszárny pirított krumplival

Alapanyagok 4 személyre: 1-1,5 kg csirkeszárny, 1 zacskó fűszerkeverék – Kotányi - , 2-3 kg krumpli, só,10 dk zsiradék

A család kedvence. Általában a csont melletti húsok a leg ízletesebbek.

01- A csirkeszárnyat alaposan befűszerezem, és hagyom állni 1-2 órát – lehet előző este elkészíteni

A zsiradékot fölolvasztom és a szárnyakat megforgatom a forró zsiradékba. Beleteszem a tepsibe, bezárom alufóliával, majd 180 C fokon k.b. 40 percig sütöm.
Közben a krumplit alaposan megmosom, és héjában, sós vízbe – a krumpli méretétől függően- forrástól számított 20-25 percig főzöm.

02- Megpucolom a krumplit, kockákra vágom

A húsokat kiszedem egy edénybe, miután lejárt az ideje.

03- A krumplit belekeverem a szaftba, alaposan átforgatom, sózom ha szükséges

Beteszem a sütőbe takarás nélkül és 200 C fokon 15-20 percig pirítom, közben egyszer-kétszer átforgatom.

04- A krumplira rárakom a húsokat

05- 200 C fokon 10-12 percig ropogósra sütöm