2 months
user-image

Töltöttkáposzta csupaszon

Alapanyagok
Bekevert darált hús, 2,5 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna a rántáshoz, 25 dkg füstölt húsos-szalonna a káposztába, 1 fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 350 gr paradicsompüré, 8-10 dkg liszt

06- Töltelék -
Alapanyagok

07- Töltelék -
A rizst jól átmosom.

1. lépés: Hagyma dinsztelés -
Fölvagdosom a szalonnát, elkezdem kisütni.

2. lépés: Hagyma dinsztelés -
Fölaprítom a vöröshagymát.

3. lépés: Hagyma dinsztelés -
Kiszedem a szalonnát

4. lépés: Hagyma dinsztelés -
Szalonnát, fokhagymát megdarálom.

5. lépés: Hagyma dinsztelés -
Vöröshagymát beledobom a zsiradékba.

6. lépés: Hagyma dinsztelés -
Folyamatosan kevergetem, míg rózsaszínű lesz.

Töltöttkáposzta csupaszon


A receptről általában


MIKOR EZT AZ ÉTELT KÉSZÍTED, A FOLYAMAT MELLÉ ÍROM, HOGY MENNYI IDŐT TÖLTHETSZ EL A SÜTÉS-FŐZÉS FELÜGYELETE NÉLKÜL!

Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

A TÖLTÖTTKÁPOSZTA AZ AZ ÉTEL, AMIT MINNÉL TÖBBSZÖR MELEGÍTÜNK, ANNÁL IZLETESEBB !

(Ezért is szokták emlegetni a kihűlt a kapcsolatok újrakezdésénél, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó.)


1-1,5 hétig egy jól működő hűtőszekrényben eltartható.
1-1,5 hónapig egy jól működő hűtőszekrény mélyhűtőjébe eltartható.

A TÖLTÖTTKÁPOSZTA ÚJRAMELEGÍTÉSÉNÉL – minden ételre vonatkozik – NAGYON ALACSNY LÁNGON FÖL KELL FORRALNI, ÉS FORRÁS UTÁN 10-15 PERCIG KISLÁNGON FŐZZÜK – a baktériumok ennyi idő alatt megsemmisülnek -.
 

7. lépés: Hagyma dinsztelés -
Hagyma fele megy a káposztába.

02- Káposzta mosása -
A káposztát egy edénybe teszem, hideg vizet engedek rá, és jól kinyomkodom a vizet belőle, majd ezt addig ismétlem, míg a káposztának kellemes savanyú íze lesz.

03- Káposzta göngyölése -
Itt van az eltérés a „sima töltöttkáposztától”, mert a tölteléket gombócokká formálom, és jól körbetekerem a káposztával, belenyomkodom alaposan.

04- Töltelék -
Elkészült a töltelék göngyölve.

05- A hagyma fele megy a fazékba

06- Beleszórom a pirospaprikát

07- Felöntöm vízzel

08- A paradicsomot beleöntöm a fazékba

09- Bepakolom a tölteléket az edénybe,
alulra a füstölt húst.

10- Felöntöm vízzel,
hogy ellepje.

01- Töltelék – Alapanyagok
1 kg darált sertéshús
2 ek kecsap
2 ek mustár
2 tk só
3 tk őrölt pirospaprika
5-6-8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 tk őröltbors
1 tk őrölt-kömény
15 dkg rizs
2 db tojás

11- A káposzta fölforrt

12- Fedő alatt kislángon,
2-2,5 óráig főzöm.

Amíg a káposzta fő, megcsinálom a rántást. Ez a művelet kb. 20 perc.

1. lépés - Rántás -
Zsiradékba lisztet teszek.

2. lépés - Rántás -
Zsiradékba lisztbe fokhagymát teszek

3. lépés - Rántás -
Paprikát teszek a rántásba.

4. lépés - Rántás -
Felöntöm vízzel, fölforralom. Lezárom a tüzet, és fálre teszem.

Értelem szerint itt van 2-2,5 óra szabad idő, csak az a lényeg, hogy olyan dologgal foglalkozzunk, ami nem vonja el teljesen a figyelmünket a konyháról. A csörgőóra itt is nagyon hasznos lehet.

13- A káposzta megpuhult

14- Óvatosan kiszedem a tölteléket

Előző nap elvégezzzük az alábbiakat: (02-05)-ig.

15- A rántást belekeverem a lébe,
és kislángon kevergetve 8-10 percig főzöm.

16- A töltelékeket visszateszem az edénybe,
és nagyon kis lángon még 5-10 percig összefőzöm. Itt már nem szabad kevergetni, nehogy a töltelék összetörjön.

20- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !

02- Töltelék - Előző nap
1 kg darált sertéshús
2 ek kecsap
2 ek mustár
2 tk só
3 tk őrölt pirospaprika-fele
5-6-8 gerezd fokhagyma
1 tk őröltbors-fele
1 tk őrölt-kömény

03- Töltelék -
Belszórom a fokhagymát,1 tk őröltborsot, 1 tk őrölt-köményt, 1-2 tk sót.

04- Töltelék -
Jól összedolgozom kézzel.

05- Töltelék -
Mehet a hűtőbe.

A főzés aznapi teendői:

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép