Hurka-kolbász - törtkrumplival

Alapanyagok:
3 kg krumpli, személyenként 1 szál véres-, 1 szál májas hurka, 1 szál sütni való kolbász, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek zsiradék

Előző este elkészítem:

01- Héjába megfőzöm a krumplit, lehámozom és beteszem a hűtőbe

Aznapi teendők:

02- Fölvagdosom a krumplit egy tepsibe, megsózom, ráteszem a zsiradékot és jól összekeverem

A kolbászokat, hurkákat megmosom – megtörölgetem, megszurkálom az oldalait, hogy sütés közbe ne pukkadjon ki.

A sütőt bekapcsolom 200 C fokra.
 

3- Sütőrácsot teszek a krumplira, és ráhelyezem a kolbászt és a hurkát
h

Mehet a sütőbe. 15 percig hagyom a 200 C fokot, majd 180 C fokon 20-25 percig sütöm, majd a húsokat megfordítom és még 10-15 percig sütöm.

04- Míg a krumpli sül a hagymát fölkarikázom, megpirítom

Kiszedem a tepsit a sütőből.

05- A krumplira rászórom a pirított hagymát, jól összekeverem és mehet pirulni a sütőbe 15-20 percre

06- A kolbászokat és a hurkákat visszateszem a rácsra pirulni, a krumplival együtt kiszedem 10-15 perc múlva

07- Dinsztelt - lila káposztával tálalom

08- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !