Pácolt tengeri sült hal

Alapanyagok
1 kg fagyasztott hal, 1 zacskó fűszersó, olaj, 2-3 ek liszt, 2-3 tk fűszer paprika

Ropogósra sütött halat, főleg nyáron nagy melegben, mikor a főtt ételt nem nagyon kívánjuk, akár főételnek is kínálhatjuk.

Alapanyagok
1 kg fagyasztott hal, 1 zacskó fűszersó, olaj, 2-3 ek liszt, 2-3 tk fűszer paprika

01- Alapanyagok

02- Megmosom a halakat, megtisztítom, leitatom a vizet róla

03- Beirdalom

04- Bedörzsölöm a fűszersóval kívül-belül alaposan a halakat

05- Letakarom és hagyom állni a pácban akár egy éjszakára

Kiveszem a hűtőből és a lisztet, paprikát összekeverem. Meghempergetem benne a halakat.

06- Olaj hőpróbát csinálok, ha serceg tehetem bele a halat egyesével

07- Beleteszem a forró olajba a halakat egyesével, de csak annyit, hogy az olajat ne hűtsék le

08- Kisütöm minkét oldalát

09- Ennél az alkalomnál salátával és kenyérrel kínáltam, de krumplipürével, sült krumplival, rizzsel is készíthető

10- Medvehagymás káposzta salátát adok a halhoz