Laskagomba pecsenye

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő !

01- Alapanyagok 
0,5 kg laskagomba
1-1,5 tk őröltbors
2 tk só
3-5 ek olaj
1-2 szelet kenyér
 

Étvágygerjesztő videó „Laskagomba pecsenye„ ételhez 

02- A gombát gyorsan megmosom,
hogy ne szívjon föl sok vizet.

03-1 Gomba megtisztítása
A képen láthatóan a tövét levágom, és eldobom.

04-2 Gomba megtisztítása
A képen láthatóan a szárát levágom, és elteszem a hűtőbe, mert fölhasználható más gombás ételekhez.

05- A pecsenyéhez
a képen látható rész használható fel.

06- Előkészületek

07- A gombát egy deszkára
kiterítem kalapjával lefelé.

08- Megszórom sóval

09- Megszórom őröltborssal

10- Jól beledörzsölöm
a gombába a sót és a borsot. Hagyom állni 50-60 percig.

11- A levágott gombaszárat nylonzacskóba
teszem, és mehet a hűtőbe.

12- Fölhevítem az olajat,
és ahogy a képen látható belehelyezem a gombákat.

13- Fedő alatt kislángon párolom 10-13 percig,
csak annyira, hogy kicsit összeessen a gomba.

14- Majd leveszem a fedőt,
és nagylángon állandó felügyelet mellett, a képen látható ropogósra pirítom.