Csirkepörkölt tejfölös mártásban

Alapanyagok 
6 db csirkecomb, 10-15 dkg füstölt szalonna, 1 fej nagyobb vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 db paradicsom, 1 db paprika, 3 tk só, 2-3 tk őröltbors, 3-4 tk fűszerpaprika

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő !

A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
A recept egy adagnak felel meg négy személyre.

01-2 Alapanyagok-besűrítés
200 gr tejföl
2 ek liszt
1 dl víz
2 db leveskocka

01-3 Alapanyagok-köret
3 l víz
2 ek só
3 ek olaj
50 dkg száraztészta

Étvágygerjesztő videó

02- Alapanyagok előkészítése
A képen látható módon fölaprítom az alapanyagokat.

03- A négy képeken láthatóan,
a szalonnát megpirítom, beledobom az aprított hagymákat-, a paprikát majd a paradicsomot.
Dinsztelem 8-10 percig – kevergetem -.

04- Ahogy a három képen látható,
következő sorrendben jön a - só, bors, fűszerpaprika.
Vizet nem öntök bele, mert a saját levébe főve az ízanyagok jobban előjönnek.

05- Belekeverem a combokat

06- Fedő alatt, kislángon főzöm,
20-30 perc után ellenőrizzük a hús állagát. Nagyon óvatosan megkeverjük, hogy össze ne törjük.

Míg a hús fő elkészítem az alábbiakat:

07- Fölforralom a vizet,
beleöntöm a sót. Mikor felforrt beleszórom a tésztát.

08- Míg a víz újra felforr,
kevergetem.

09- Mikor a víz újra felforr,
fedő alatt kislángon főzöm kb 10-15 percig – a csomagoló anyagon feltüntetett ideig -

10- Megkóstolom a tésztát,
mert akkor jó, ha rugalmas. Nincs szétfőve, de ne is legyen kemény.

11- A tésztára öntök a főzővízből

12- A tésztára öntök egy-két evőkanál olajat

13- Letakarom, és melegen tartom

14- Közben a csirke is megpuhult

15- A csirkét kiszedem egy kisebb edénybe

16- A szaftot tovább főzöm,
míg besűrűsödik.

18- ELKÉSZÜLT !
A „Csirkepörkölt tejfölös mártásban, csavartcső tésztával”