Paprikás krumpli rövid lével
Alapanyagok: 2-2,5 kg krumpli, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 tk. őrölt bors, 3-4 tk. fűszer paprika
A krumpliból 60-70 dkg-mal többet számoltam, mert a maradék paprikás krumpliból, krumplis tésztát készítettem.
Paprikás krumplit régen szinte minden háztartásban heti egyszeri alkalommal készítettek a házi asszonyok.
Egyrészt a szegénység miatt, - de szerintem az egyik legfínomabb étel - másrészt húsos étel csak hétvégeken volt még a tehetősebb háztartásokban is.
Éppen ezért a paprikás krumplinak több változatát is közzé teszem ahogy készítem őket.
Azért adtam a „rövid lével” címet, mert ebben az esetben a maradék paprikás krumpliból remek krumplis tészta készíthető.
Alapanyagok
50-60 dkg krinolin vagy szafaládé de lehet 8-10 pár virsi is 4 személyre, 10-12 dk füstölt szalonna