Brassói aprópecsenye

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt  folyamatosan van teendő ! A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz. A recept egy adagnak felel meg négy személyre.

Brassói apró-pecsenye csirkemellből

Alapanyagok

Húshoz
2 evőkanál olaj
5-8 dkg csemegeszalonna
80 dkg csirkemell
3 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál mustár
5-6 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
1 teáskanál só

Krumpli
1-1,5 kg krumpli

1 liter olaj – a krumplisütéstől az olaj nem károsodik, így leszűrve – lehűtve lehet tárolni -

Időigény összesen: 1-1,5 óra

2- Alapanyagok aprítva
A képen látható módon fölaprítom a szalonnát, a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot.

3- Hús aprítva
A képen látható módon fölvágom a húst.

4- Olajadagolás
2 evőkanál olajat teszek a serpenyőbe.

5- Szalonnasütés
A szalonnát beleteszem az olajba és megpirítom.

6- Szalonna, kész
A szalonna kb. így nézzen ki.

7- Szalonna és hús összekeverése
A képen látható módon a forró szalonnás zsiradékba beleöntöm a fölvágott húst.

9- Vöröshagyma, paprika, paradicsom
Ahogy a képen is látható belekeverem a vöröshagymát, paprikát és paradicsomot.

10- Só, bors
Majd sózom, borsozom.

8- Húspirítás
A képen látható módon addig pirítom kevergetés közben a húst, míg kifehéredik. Így az ízanyagok benne maradnak a húsba.

11- Főzés fedő alatt
Jól összekeverem, és lefedem.
Főzési idő: csirkemellnél 20-25 perc, disznó-karajnál 30-35 perc (folyamatosan kell nézni, hogy milyen a hús keménysége)

12- Krumpli aprítása, szárítása
Míg fő a hús, meghámozom és fölvágom a krumplit a képen látható módon. Átmosom és egy törlőkendőbe teszem, hogy a víz leitatódjon róla.

13- Krumplisütés
Megvárom, hogy az olaj kellő forróságú legyen. Beleteszem a krumplit.

14- Krumplisütés fedő alatt
Ráteszem a fedőt.
Főzési idő: 10-12 perc (folyamatosan kell nézni, hogy milyen a krumpli állaga)

15- Fűszerezés
Ahogy a képen is látható belekeverem a fokhagymát, egy evőkanál mustárt és 1-2 db leveskockát.

16- Krumplisütés, kész
A krumpli elkészült.

17- Krumpli, hús összekeverése
Összekeverem a krumplit és a húst.

18- A brassói aprópecsenye elkészült
Így néz ki, ha elkészült.

19- Tálalva !
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !