1 year
user-image

Disznó kocsonya

A kocsonyát is úgy mint a húslevest mindig előző nap készítem el, hogy a zsiradékot le tudjam szedni a tetejéről.

Lehet disznó farkot, disznó bőrt, bőrös húst is tenni bele ízlés szerint.

Alapanyagok
Személyenként 1-2 köröm
1-2 szál fehérrépa
1-2 szál sárgarépa
1 fej fokhagyma
10-20 szem fekete bors
2 cm-es gyömbér
só ízlés szerint
pirospaprika a tetejére
3-5 db babérlevél

Nálunk legnépszerűbb kocsonya disznó körömből készül. 

08- Fölforralom újra
Ahogy a képen látható még a forró léből kiveszem a húsokat, kicsontozom

01- Beleteszem az edénybe a húsokat, a répákat

02- Beleteszem a fokhagymát

03- Beleteszem a többi fűszert

04- Megsózom

05- Fölengedem vízzel, és forrás után kislángon fedő alatt 4-5 órán át főzöm

Mielőtt lehűtöm kiveszek egy evőkanálnyit egy lapos tányérra és ha kihűlés után megalvad már nem kell tovább főzni.
Lehűtöm és mehet a hűtőbe.
A kocsonyát is úgy mint a húslevest mindig előző nap készítem el, hogy a zsiradékot le tudjam szedni a tetejéről.
 

06- Másnap kiveszem a hűtőből

07- Leszedem a zsírt a tetejéről

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép