Disznó kocsonya
A kocsonyát is úgy mint a húslevest mindig előző nap készítem el, hogy a zsiradékot le tudjam szedni a tetejéről.
Lehet disznó farkot, disznó bőrt, bőrös húst is tenni bele ízlés szerint.
Alapanyagok
Személyenként 1-2 köröm
1-2 szál fehérrépa
1-2 szál sárgarépa
1 fej fokhagyma
10-20 szem fekete bors
2 cm-es gyömbér
só ízlés szerint
pirospaprika a tetejére
3-5 db babérlevél
Nálunk legnépszerűbb kocsonya disznó körömből készül.
Mielőtt lehűtöm kiveszek egy evőkanálnyit egy lapos tányérra és ha kihűlés után megalvad már nem kell tovább főzni.
Lehűtöm és mehet a hűtőbe.
A kocsonyát is úgy mint a húslevest mindig előző nap készítem el, hogy a zsiradékot le tudjam szedni a tetejéről.