Leveshús sütve krumpli körettel

Alapanyagok

A húslevesből kiszedett hús, 1 db Magyaros fűszerkeverék, 4-5 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, 2-3 paradicsom, só izlés szerint, 1 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj, vagy 2-3 ek zsír, 1,5 kg krumpli

 

Ajánlom azoknak a Kedves Látogatóknak, akik szeretnének spórolni, de a család ragaszkodik a húsos ételekhez.

01- Kiveszem a húst a levesből

02- Megtűzdelem fokhagymával

03- Bedörzsölöm fűszeres sóval

04- Ahogy a képen látható, vöröshagyma fölvágva, paprikát, paradicsomot vágok rá

05- Lefedem, és beteszem a forró sütőbe, 45 percig 180 C fokon fedő alatt sütöm, majd leveszem a fedőt és még 200 C fokon 10 percig pirítom

Míg a hús sül, a krumpli héját alaposan lemosom, és sós vízbe fölteszem főni.
Forrástól számított 25 percig főzöm.
Lepucolom a héját.

06- A hús elkészült

07- A húst szétvagdosom, és kiszedem egy tálra

08- A krumplit beleteszem a szaftba, jól összekeverem, ha szükséges sózom, és mehet a 180 C fokos sütőbe 25 percig

09- A húst pihentetem, míg a krumpli megpirul