Pácolt sertés lapocka

A sertés lapockát egyforma vastagságúra fölszeletelem.
Jól bedörzsölöm sóval, megszórom borssal, hagyom minimum 1 órát állni.

Alapanyagok:

1 kg sertés lapocka, só, őrölt bors, 1 fej fokhagyma, 3-4 ek. mustár, 3-4 ek. kecsap, 1,5-2 dl zsiradék

Az alapanyagokat jól összekeverem, és alaposan bedörzsölöm a húsba, minden részét érje.
Legjobb, ha a húst egy éjszakára hagyjuk a pácba.

Aznapi teendők:

A sütőt bekapcsolom 200 C fokra.

 

01- A tepsit jól lezárom alufóliával

200 C fokon sütöm 15-20 percig, majd leveszem a hőfokot 170-180 C fokra és 25-30 percig sütöm.

02- A húst kiszedem

03- A szaftba beleteszem a krumplit

04- A rácsra ráteszem a húsokat

180-190 C fokon fedés nélkül 15-20 percig pirítom a húst, krumplit.

05- A húst kiszedem pihenni, míg a krumpli megpirul

A krumplit hús nélkül ropogósra pirítom.

06- Tálalom a kedvenc savanyúval !

07- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !