Pácolt sertés lapocka
A sertés lapockát egyforma vastagságúra fölszeletelem.
Jól bedörzsölöm sóval, megszórom borssal, hagyom minimum 1 órát állni.
Alapanyagok:
1 kg sertés lapocka, só, őrölt bors, 1 fej fokhagyma, 3-4 ek. mustár, 3-4 ek. kecsap, 1,5-2 dl zsiradék
Az alapanyagokat jól összekeverem, és alaposan bedörzsölöm a húsba, minden részét érje.
Legjobb, ha a húst egy éjszakára hagyjuk a pácba.
Aznapi teendők:
A sütőt bekapcsolom 200 C fokra.
200 C fokon sütöm 15-20 percig, majd leveszem a hőfokot 170-180 C fokra és 25-30 percig sütöm.
180-190 C fokon fedés nélkül 15-20 percig pirítom a húst, krumplit.
A krumplit hús nélkül ropogósra pirítom.