Sertés tarja - almamalackás hagymatakaróba

Alapanyagok - húshoz
1 kg sertés tarja, só, őrölt bors, 3-4 ek mustár, 2-3 ek kecsap, 8-10 gerezd fokhagyma, 3-4 fej vöröshagyma, 1 alma, 6-8 szem szegfűszeg, olaj

Alapanyagok – körethez
2 kg krumpli, olaj a sütéshez

Előző nap a húst megmosom, fölszeletelem, besózom, megborsozom. 1-1,5 órát hagyom állni a hűtőbe.

01- Bekenem a mustárral, kehcsappal, öntök rá egy kevés olajat, és jól összedolgozom.
Mehet a hűtőbe.

Aznapi teendők:

02- A forró zsiradékba elhelyezem a húsokat

03- Mikor az egyik fele bebőrösödött megfordítom

04- Megpucolom a hagymákat, a vöröshagymát fölkarikázom, a fokhagymát összenyomom

05- A fölkarikázott vöröshagymával beterítem a húst és a fokhagymát ráteszem

Fedő alatt kis lángon párolom 15-20 percig. Közben meghámozom az almát, kettévágom és beleszurkálom a szegfűszegeket.

06- Az alamamalackákat ráhelyezem a hagymák tetejére, lefedem és hagyom párolódni míg a hagymák és az alma szétesik

Mikor a hagymák és az alma már pépessé vált, a hús megpuhult, a húsokat kiszedem egy tányérra.

A szaftot lesütöm míg besűrűsödik. Körülbelül ½ evőkanál lisztet szórok rá, 1,5 dl vízzel felöntöm. Összemixelem, ízlés szerint sózom, cukrozom, majd visszahelyezem a húsokat, és forrás után 5-8 percig összepároljuk.

07- Míg a hús párolódik, meghámozom, fölkockázom és megsütöm a krumplit

08- Tálalhatom a krumplival!

09- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !