Sertés tarja - almamalackás hagymatakaróba
Alapanyagok - húshoz
1 kg sertés tarja, só, őrölt bors, 3-4 ek mustár, 2-3 ek kecsap, 8-10 gerezd fokhagyma, 3-4 fej vöröshagyma, 1 alma, 6-8 szem szegfűszeg, olaj
Alapanyagok – körethez
2 kg krumpli, olaj a sütéshez
Előző nap a húst megmosom, fölszeletelem, besózom, megborsozom. 1-1,5 órát hagyom állni a hűtőbe.
Aznapi teendők:
Fedő alatt kis lángon párolom 15-20 percig. Közben meghámozom az almát, kettévágom és beleszurkálom a szegfűszegeket.
Mikor a hagymák és az alma már pépessé vált, a hús megpuhult, a húsokat kiszedem egy tányérra.
A szaftot lesütöm míg besűrűsödik. Körülbelül ½ evőkanál lisztet szórok rá, 1,5 dl vízzel felöntöm. Összemixelem, ízlés szerint sózom, cukrozom, majd visszahelyezem a húsokat, és forrás után 5-8 percig összepároljuk.