Sertéscomb gyorspácban - hagymaágyon

A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
A recept egy adagnak felel meg négy személyre.

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő !

01- Alapanyagok
1 kg sertescomb
1 dl olaj
1 ek só
2 tk őröltbors
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 zacskó KOTÁNYI – Fokhagymás pecsenye fűszerkeverék

02- Olajat öntök egy edénybe

03- A képeken láthatóan,
a űszerek mennek az olajba, jól összekeverem.

04- Vastag szeletekre vágom a húst

05- Bepácolom a sússzeleteket
Alaposan beledörzsölöm a pácba, lehetőleg kézzel.

06- Mehet a hűtőbe

A fenti műveletsort sütés előtt 1-2 nappal is el lehet végezni, mert a fűszerek tartósítanak.
A mélyhűtőbe téve 1-2 hónapig is tárolható.

Legalább 1 órát hagyjuk állni a pácban.
 

07- Hagyma pirítása
A vöröshagymákat megtisztítom, és félkarikákra vágom.
1. kép Fölforrósítom az olajat,
2. kép Bedobok egy kevés hagymát, és ha serveg,
3. kép már mehet bele az egész
4. kép Rózsaszínűre pirítom a hagymát.

08- Egyik oldal pirítása
Ráültetek a forró pirított hagymára 3 szelet húst – egyszerre ne tegyünk bele többet, mert külömben párolódik, és nem pirul -

09- Másik oldal pirítása

10- Fedő alatt puhítom
A puhítás időtartama függ a disznóhústól.
A disznót és a csirkét, csak alaposan átsülve, vagy főve szabad fogyasztani, mert a húsukban az emberre káros baktériumok vannak, amik a hőkezelés után teljesen hatástalanok lesznek.
VÉRESEN FOGYASZTANI TILOS !!!

11- A hús megsűlt
Tálalhatjuk rizzsel, krumplival.....