Sertéssült gombamártásban, rizs v. sült krumpli körettel

Sertéssült gombamártásban sültkrumplival

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő !
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

01- Alapanyagok
1 kg sertéscomb
1 dl olaj
1 ek só
2 tk őröltbors
1 zacskó KOTÁNYI – Fokhagymás pecsenye fűszerkeverék

02- Olajat öntök egy edénybe

03- A képeken láthatóan,
a fűszerek mennek az olajba, jól összekeverem.

05- Bepácolom a hússzeleteket
Alaposan beledörzsölöm a pácba, lehetőleg kézzel.

06- Mehet a hűtőbe

A fenti műveletsort sütés előtt 1-2 nappal is el lehet végezni, mert a fűszerek tartósítanak.
A mélyhűtőbe téve 1-2 hónapig is tárolható.

Legalább 1 órát hagyjuk állni a pácban.

07- Forró olajban bőrt pirítok a hússzeletek
mindkét oldalára.
Lefedem és kis lángon puhára sütöm, ha a hús kemény kis vizet öntök alá.

Míg a hús sül megpárolom a rizst.

08- A hús megsült,
kiszedem a húsokat a szaftból.

Ezt a szaftot használom föl a gombamártáshoz.

A gombamártás elkészült.

09- Beleteszem a húsokat

10- 10 percig fedő alatt kislángon főzöm