1 year
user-image

Vasi pecsenye sűltkrumplival

A receptről általában

Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!
Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.

01- Alapanyagok
80 dkg sertéskaraj
2-3 kk só
1 kk bors
15 dkg liszt
3 kk őrölt fűszerpaprika
1 fej fokhagyma
3-4 dl olaj
2 dl tej

02- A 80 dkg sertéskarajt megmosom, letörlöm

03- A húst szeletelése - 1. lépés -

04- A húst szeletelése - 2. lépés -

05- A húst szeletelése - 3. lépés -

06- A húst szeletelése - 4. lépés -

07- A húst szeletelése - kész -

08- Kiklopfolom a húsokat
Ahogy a képen látható nylonzacsóba teszem, így nem fröcsköli össze a konyhát.

09- Alapanyagok feldolgozva

10- Besózom a húst mindkét oldalon

11- Borsozom, fokhagymával bedörzsölöm

12- Ahogy a képeken látható,
egy zárható edénybe teszem, leöntöm a tejjel, jól megforgatom benne, majd lezárom.
Mehet a hűtőbe 1- 2 órára -. Az 1-12 pontokig előző este is el lehet készíteni.

Értelem szerint itt van 1-2 óra szabad idő, csak az a lényeg, hogy olyan dologgal foglalkozzunk, ami nem vonja el teljesen a figyelmünket a konyháról.

A csörgőóra itt is nagyon hasznos lehet.

13- Krumplit meghámozom, és fölvágom

14- Előkészület a sütéshez,
a képen láthatóan, a krumpli sütéséhez bekapcsolom a sütőt.

15- A hússzeleteket beforgatom,
és jól rányomkodom az előzőleg alaposan összekevert paprikás lisztbe.

16- Fölforrósítom az olajat,
fontos a hőfok, mert ha nem elég forró lemállik róla a bunda.
Elkezdem a húst sütni, csak lazán tegyük bele a húsokat, hogy ne hűtse le a zsiradékot.

17- A forró a zsiradékba tovább sütöm a húsokat
Közben a forró olajban sütöm a krumplit is.

18- A krumpli is megsült

19- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép