Paprikás krumpli rövid lével

Alapanyagok: 2-2,5 kg krumpli, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 tk. őrölt bors, 3-4 tk. fűszer paprika

A krumpliból 60-70 dkg-mal többet számoltam, mert a maradék paprikás krumpliból, krumplis tésztát készítettem.

Paprikás krumplit régen szinte minden háztartásban heti egyszeri alkalommal készítettek a házi asszonyok.
Egyrészt a szegénység miatt, - de szerintem az egyik legfínomabb étel - másrészt húsos étel csak hétvégeken volt még a tehetősebb háztartásokban is.
Éppen ezért a paprikás krumplinak több változatát is közzé teszem ahogy készítem őket.
Azért adtam a „rövid lével” címet, mert ebben az esetben a maradék paprikás krumpliból remek krumplis tészta készíthető.

Jó étvágyat kívánok !

01- Alapanyagok

Alapanyagok
50-60 dkg krinolin vagy szafaládé de lehet 8-10 pár virsi is 4 személyre, 10-12 dk füstölt szalonna

02- Alapanyagok

03- Kisütjük szalonnát

04- Megdinsztelem hagymát

05- Fölkarikázom a krinolint vagy szafaládét

06- Belekeverem a paprikát, paradicsomot

07- Beleszórom a piros paprikát

08- Gyorsan belekeverem a krumplit

09- Megszórom őröltborssal, sóval

10- Felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje

11- Belekeverem a krinolint vagy szafaládét

12- JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !