Rizseshús
A receptről általában
Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!Ajánlatos csörgőórát használni, hogy az étel ne károsodjon.
A recept egy adagnak felel meg négy személyre.
1- Alapanyagok
8-10 dkg zsiradék
2-3 fej vöröshagyma – kb. 15-17 dkg. –
2 kávéskanál só
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom – kb. 8-10 dkg
1-2 evőkanál sűrített paradicsom
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt kömény – ez el is maradhat, én szoktam bele tenni –
3 teáskanál őrölt fűszerpaprika
80-100 dkg sertéscomb, 1 liter víz, 40-50 dkg rizs
2-3 húsleves-kocka – mindig kóstolni kell, nehogy elsózzuk -
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
Rizses-hús (pörkölt) elkészítése
A húst megmosom, majd 2-2,5 cm-es kockákra vágom.
Időigény: 5-8 perc
Közben elkészítem az alábbiakat:
Általános szabály, hogy az ételeket főzés közben is kóstolgatni kell!
Azt tudni kell, hogy a rizs elég sok sót felvesz, így amíg nyers a rizs, még a lét sósnak érezhetjük.
Már megint a sózásra térek ki, mert ezt egyénileg ki kell tapasztalni kinek-kinek ízlése szerint.