5 months
user-image

Cukkinifőzelék - kapros

Alapanyagok:
1 kg cukkini, 5 dkg vaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 teáskanál citromhéj (reszelve), 3 dl habtejszín, 2 dl tej, 3 evőkanál kukoricaliszt, 2 csokor kapor (friss, vagy 2 ek szárított)

Elkészítés:
A cukkinit lehámozom,  nagy lyukú reszelőn lereszelem. A vajat fölforrósítom, rádobom a cukkinit, a citrom héját, megsózom, borsozom. 10-15 percig fedő alatt kis lángon párolom. Közben megmosom, fölvágom a kaprot.

A cukkinira rászórom a kaprot és 1-2 percig hagyom, hogy az ízek érjenek össze. Majd megszórom a liszttel, összekeverem és jöhet a tej és tejszín.
Forrás után kis lángon 2-3 percig még főzzük. Lezárom a tüzet, megkóstolom és  sózom ha szükséges.

Illik hozzá:
Sült szalonna, Sült virsli, Rántott párizsi, Tükörtojás,  .....

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép