Karalábé főzelék
Elkészítés:
Apró kockákra vágom a meghámozott karalábét. A zsiradékot fölhevítem, rádobom a karalábét, megsózom és fedő alatt kis lángon hagyom, hogy párolódjon. Vigyázni kell, hogy ne égjen le. Alkalmanként aláöntök a húslevesből, míg puha nem lesz.
Közben megmosom, fölaprítom a petrezselymet. Mikor a karalábé megpuhult, megszórom a petrezselyemmel, összekeverem. Egy-két percig hagyom párolódni, majd megszórom a liszttel, gyorsan összekeverem és felöntöm a húslével. Megvárom, míg felforr és belekeverem a tejfölt.
Ízesíthetem leveskockával, egy kevés cukorral.
Illik hozzá:
Sült virsli, Fasírozott, Rántott párizsi, Tükörtojás, Sült hús, Rántott sajt .....