Karalábé főzelék

Alapanyagok
4-5  fej zsenge karalábé, 3dl  tejföl, 2-3 ek liszt, 2-2,5 dl húsleves, 8-10 dk vaj, vagy zsír, 1-2 leveskocka , só ízlés szerint, 2 cs petrezselyem 

Elkészítés:
Apró kockákra vágom a meghámozott karalábét.  A zsiradékot fölhevítem, rádobom a karalábét, megsózom és fedő alatt kis lángon hagyom, hogy párolódjon. Vigyázni kell, hogy ne égjen le. Alkalmanként aláöntök a húslevesből, míg puha nem lesz.
Közben megmosom, fölaprítom a petrezselymet. Mikor a karalábé megpuhult, megszórom a petrezselyemmel, összekeverem. Egy-két percig hagyom párolódni, majd megszórom a liszttel, gyorsan összekeverem és felöntöm a húslével. Megvárom, míg felforr és belekeverem a tejfölt.

Ízesíthetem leveskockával, egy kevés cukorral.

Illik hozzá:
Sült virsli, Fasírozott, Rántott párizsi, Tükörtojás, Sült hús, Rántott sajt .....