Kelkáposzta főzelék

Alapanyagok:
1-1,5 kg kelkáposzta, 40-60 dkg krumpli, 2 tk. köménymag, 3-4 tk. só

Alapanyagok – rántáshoz:
10-12 dkg füstölt szalonna, vagy 2-3 ek. zsír,  6-7 gerezd fokhagyma, 2-3 tk. pirospaprika

A kelkáposzta főzelék is az olcsó és fínom ételek közé sorolható. 

Az alábbi feltétek nagyon illenek hozzá:
Sült oldalas, tükörtojás, sült virsli, lecsókolbász hagymás szaftban, rántott párizsi, rántott szelet, lehet a főzelékbe füstölt kolbászt bele főzni, sültkolbász, sűlt szalonna stb.

01- Alapanyagok

02- Megmosom a káposztát

03- Sót, köménymagot szórok bele

04- Felöntöm kevés vízzel

A víz ne legyen több 0,5 liternél mert a káposzta félék víztartalma magas. Ezért megvárom míg a káposzta összeesik, és a krumplit csak utána teszem bele. Fedő alatt kis lángon főzöm.

Közben meghámozom, felkockázom a krumplit.

Forrás után 20 percig fedő alatt kis lángon főzöm.

Míg a krumpli megfő, elkészítem a rántást.

05- A káposzta összeesett

06- Belekeverem a krumplit és fölöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje

07- A krumpli is megfőtt

Feltétként sült oldalassal, és aki nem szereti annak tükörtojással tálalom.

08- Berántom

09- Kelkáposzta főzelék, sült oldalassal

10- Kelkáposzta főzelék tükörtojással

Jó étvágyat kívánok !