Lencse főzelék fasírozottal
Alapanyagok-fasírozott
1 kg darálthús, 1 db vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 2 mokkáskanál őrölt bors ,1 mokkáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál fűszerpaprika, 2 db szikkadt zsömle, 1 dl tej, 10 dkg prézli, 1 evőkanál kecsap, 1 evőkanál mustár, 3 kávéskanál só
A receptről általában
Mikor ezt az ételt készíted, nem érdemes közben más munkába fogni, mert a főzés ideje alatt folyamatosan van teendő a köret elkészítésével!A recept dupla adagnak felel meg négy személyre.
Előző napi teendők
Alapanyagok
Lencse főzelék
A főzést az alábbi sorrendben készítsd el, így igen sok időt megtakarítasz.
A főzés aznapi teendői:
Fasírozott
38- Behabarom a főzeléket – kevergetem
A - 32. - lépés alatt található habarékot, a hőkiegyenlítés szabályának megfelelően, ami azt jelenti, hogy a hidegebb anyagba – tejfölös lisztbe – a forró anyagból először egy keveset keverek bele, majd egyre többet. Így a két alkotó között a kőmérséklet kiegyenlítődik és nem lesz csomós az étel.
Amennyiben a csládban répacukor-érzékeny személy van, most cukrozás előtt ki lehet szedni egy kisebb edénybe, és nyírcukorral vagy más édesítő szerrel ízesíteni.