Sárgaborsó főzelék - feltét, lecsókolbász hagymás szaftban

Alapanyagok
0,5 kg sárgaborsó, 1-2 fej vöröshagyma, 6-8 dk liszt, 10-15 dk füstölt szalonna, 2-3 mk őröltbors, 1 ek só, 1,5-2 l víz

Alapanyagok

A receptről általában
Mikor ezt az ételt készíted, a folyamat mellé írom, hogy mennyi időt tölthetsz el a sütés-főzés felügyelete nélkül!

Előző napi teendők:

02- 1. lépés Sárgaborsó mosása
Ahogy a képeken látható egyik edényből a másikba szedve.

03- 2. lépés Sárgaborsó mosása
Ahogy a képeken látható egyik edényből a másikba szedve.

04- 3. lépés Sárgaborsó mosása
Hagyom egy éjszakára ázni.

Aznapi teendők:

05- 4. lépés Sárgaborsó mosása
A képen látható tisztaságúra mosom át a borsót, és fölteszem főni.

06- Amíg a víz fölforr,
a szalonnát fölkockázom, kisütöm.

07- Amint a szalonna kisült,
a szalonnát kiszedem.

08- A szalonnát és a hagymát fölaprítom

09- A darálékot beleöntöm a forró zsiradékba

10- Fedő alatt párolom a hagymát

Közben a víz fölforrt.

11- Leszedem a habot egy szűrőkanállal

12- Lemosom a szűrőkanalat,
egy edénybe töltött tiszta vízzel.
Addig csinálom ezt a műveletet, amíg habzik, és nem szabad addig lefedni.

13- Besózom a főzeléket

14- Beleszórom a bors felét

15- Fedő alatt kislángon,
addig főzöm míg a borsó puha nem lesz.
Közben kevergetem 5-6 percenként.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e?

16- Közben a hagyma megpirult

17- Megy bele a bors másik fele

18- Beleszórom a lisztet,
jól összekeverem.

19- Felöntöm vízzel,
jól összekeverem, felforralom. Lezárom a tüzet.

Étvágygerjesztő videó „Lecsókolbász hagymásszaftban„ ételről.

20- Berántom a főzeléket,
ha szükséges még önthetünk rá vizet és tehetünk bele sót.

21- Folyamatosan keverem,
forrástól számítva még 5-6 percig.