3 months
user-image

Sárgarépa főzelék

Alapanyagok
80 dkg sárgarépa, 10dk vaj, 2-3 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, 2-2,5 dl tejszín vagy tej, a cs petrezselyem, só ízlés szerint

Elkészítés:
A sárgarépát megmosom, megtisztítom és apró kockákra vágom.
A zsiradékot fölolvasztom, beleteszem a felaprított sárgarépát, megsózom. Kis lángon fedő alatt puhára párolom (ha a répa keményebb csak akkor szoktam egy kis vizet önteni alá). Közben a petrezselymet megmosom, fölaprítom. Mikor a sárgarépa megpuhult rádobom a petrezselymet, jól összekeverem. Megszórom a liszttel, jól összekeverem. Kevergetés közben felöntöm a tejszínnel (tejjel is lehet helyettesíteni). Felforralom, cukrozom.

Illik hozzá:
Sült virsli, Rántott párizsi, Tükörtojás.....

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép