2 weeks
user-image

Tökfőzelék - 1

Alapanyagok
1 kg gyalult tök, 2-2,5 ek zsír, 3-4 evőkanál finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1-2 tk borecet, 2 csokor kaporlevél, 4 dl tejföl, só, fűszerpaprika ízlés szerint, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát a zsíron megfonnyasztom. Rádobom a gyalult tököt, megsózom, ráöntöm az ecetet – erre azért van szükség, hogy a tök ne essen szét -. Jól összekeverem, és kis lángon fedő alatt puhára párolom.
Amíg a tök puhul megmosom, fölaprítom a kaprot, elkészítem a habarást.

A tök megpuhult – nem szabad szétfőzni, úgy jó ha egy be vannak a szálak – beledobom előbb a kaprot. Majd a paprikát. Összekeverem, hagyom egy-két percig párolódni, majd behabarom.

Ha szükséges fölöntöm agy kevés vízzel. Forrás után 3-4 percig hagyom kis lángon rotyogni. Lezárom a tüzet és ízlés szerint cukrozom.

Illik hozzá:
Sült virsli, Rántott párizsi, Tükörtojás, Fasírozott, Sült hús .....

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép