6 months
user-image

Tökfőzelék - 2

Alapanyagok
1 kg gyalult tök, 2-2,5 ek zsír, 3-4 evőkanál finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1-2 tk borecet, 2 csokor kaporlevél, 4 dl tejföl, só, cukor ízlés szerint, 2,5-3 dl kovászos uborka leve

Jó étvágyat Kívánok!

Elkészítés:
A forró zsírba szórom a cukrot, és megpirítom, közben megmosom, fölaprítom a hagymát és a kaprot, majd rádobom a hagymát és megfonnyasztom.
Rádobom a gyalult tököt, a kapor 1/3-át és ráöntöm az ecetet – erre azért van szükség, hogy a tök ne essen szét -. Jól összekeverem, és kis lángon fedő alatt puhára párolom.

A tök megpuhult – nem szabad szétfőzni, úgy jó ha egy be vannak a szálak – beledobom a megmaradt kapor 2/3-át. Megszórom liszttel, jól összekeverem és felöntöm kovászos uborka levével.
Összekeverem, hagyom egy-két percig párolódni, majd belekeverem a tejfölt.

Ha szükséges fölöntöm agy kevés vízzel, vagy a kovászos uborka levével.
Forrás után 3-4 percig hagyom kis lángon rotyogni. Lezárom a tüzet és ízlés szerint ízesítem.

A tetejét megszórom a maradék kaporral.

Illik hozzá:
Sült virsli, Rántott párizsi, Tükörtojás, Fasírozott, Sült hús .....

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép