2 weeks
user-image

Vöröslencse főzelék

Alapanyagok:
30 dkg vöröslencse, 1 fej vöröshagyma, 10 dk füstölt szalonna, 1 csokor mentalevél apróra vágva, 1-2 ek liszt, 1 ek paradicsompüré, só ízlés szerint, 1 tk őrölt bors

Elkészítés:
A lencsét többször átmosom. Annyi vizet öntök alá, hogy ellepje. A vöröshagymát apróra vágom, és beledobom a lencsébe. Forrás után kis lángon fedő alatt puhára főzöm.

Míg a lencse fő, a szalonnát apró kockákra vágom, beledobom a fölaprított menta levelet, megszórom a liszttel, jól összekeverem. Beleteszem a paradicsomot és a lencséből kiszedett lével fölengedem. Majd beleöntöm a sűrítő anyagot a lencsébe, sózom, borsozom.

Forrás után kis lángon, folytonos kevergetés mellett még 2-3 percig főzzük.

Illik hozzá:
Sült virsli, Fasírozott, Rántott párizsi, Tükörtojás, Sült hús, Rántott sajt .....

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép