Zeller főzelék

Alapanyagok
70 dkg zeller, 6 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tejszín, fél csokor petrezselyemzöld, 2 szál zellerlevél, őrölt bors, csipetnyi só, cukor ízlés szerint, 1/2-1 citrom leve.

Elkészítés:
A zellert megtisztítom, apró kockára vágom. A vajat fölhevítem, beleteszem a zellert. Megsózom, jól összekeverem. Fedő alatt kis lángon saját levében párolom 15-20 percig a fölaprított zeller levéllel. Szükség esetén öntök alá egy kevés vizet. Mikor már puha a zeller, de még nem főtt szét, rászórom a fölaprított petrezselymet, a lisztet, az őrölt borsot. Jól összekeverem, felöntöm a tejszínnel, ha nagyon sűrű, öntök hozzá kevés vizet.

Újra forrás után 2-3 percig kis lángon főzöm közben kevergetem.
Lezárom a tüzet, ízesítem és kész is van.

Nagyon illik főtt húsokhoz, törtkrumpli vagy rizs köretek mellé.