6 months
user-image

Zöldborsó főzelék

Alapanyagok
0,5 kg zöldborsó (fagyasztott-vagy -1,5 kg friss), 8-10 dk vaj, vagy 1-1,5 ek zsír, 2-3 cs petrezselyem, só ízlés szerint, 6-8 dk liszt, 2,5 dl tejszín, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A zsiradékot fölolvasztom, beleteszem a zöldborsót, megsózom. Kis lángon fedő alatt puhára párolom (ha a borsó keményebb csak akkor szoktam egy kis vizet önteni alá). Közben a petrezselymet megmosom, fölaprítom. Mikor a zöldborsó megpuhult rádobom a petrezselymet, jól összekeverem. Megszórom a liszttel, jól összekeverem. Kevergetés közben felöntöm a tejszínnel (tejjel is lehet helyettesíteni). Felforralom, cukrozom.

Illik hozzá:
Sült virsli, Rántott párizsi, Tükörtojás.....

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép