Havi Menük – EBÉD - „B” csökkentett hússal

A „BEbéd menüben csökkentett hús mennyiséggel készítettem az összeállítást, ahogy régen volt szokás, csak ünnep és vasárnapokon volt hús.
A hús pótlásául tojás, sajt, túró stb. alapanyagok többször szerepelnek.

  • ELSŐ HÉT - Ebéd - „B” menü

Hétfő
Paradicsom leves galuskával
Tárkonyos krumpli főzelék tükörtojással
Piskóta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Kedd
Zöldbab leves galuskával
Túrós csusza vagy túrós tészta édesen
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szerda
Zöldborsó leves galuskával
Rizibizi, rántott sajttal
Palacsinta – lekváros
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Csütörtök
Karfiol leves vajgaluskával
Paradicsomos káposzta, tükörtojással
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Péntek
Bableves csipetkével
Mákos tészta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szombat
Rongyos leves pirított zsemle kockával
Paprikás krumpli hosszú lével, nokedlivel
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Vasárnap
Húsleves karajcsontból
Rántott-hús sült krumplival
Kompót

  • MÁSODIK HÉT - Ebéd - „B” menü

Hétfő
Karfiol leves galuskával
Paradicsomos káposzta, tükörtojással
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Kedd
Hamis gulyás cérnametélttel
Sárgaborsó főzelék, rántott párizsival
Lekváros piskóta – annyit süssünk, hogy még 2 alaklomra elég legyen

Szerda
Bableves csipetkével, virslivel – 2-szeres mennyiség -
Mákos tészta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Csütörtök
Rongyosleves pirított zsemlekockával
Zöldbab főzelék, rántottával
Kompót
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Péntek
Krumpli leves tarhonyával
Túrós-sajtos tészta
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szombat
Bableves csipetkével – szerdai maradék
Rizibizi, rántott sajttal
Lekváros piskóta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Vasárnap
Tyúkhúsleves – házi cérnametélttel
Cigánypecsenye krumplipürével
Palacsinta - lekváros

  • HARMADIK HÉT - Ebéd - „B” menü

Hétfő
Zöldborsó leves galuskával
Milánói makaróni
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Kedd
Rongyos leves pirított zsemlekockával
Rakott krumpli – tojásos, sajtos
Piskóta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szerda
Karfiol leves galuskával
Zöldbab főzelék, tükörtojással
Kompót
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Csütörtök
Bableves csipetkével, virslivel  - dupla adagot számolok - hétfőre
Tejfölös, sajtos tészta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Péntek
Hamis gulyás
Lencse főzelék, párizsi-kosárral
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szombat
Krumpli leves, pirított tarhonyával
Töltött paprika, főtt krumplival
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Vasárnap
Húsleves maradék húsokból
Rántott hal sült krumplival
Csokoládé torta – annyit süssünk, hogy a jövő héten még  kétszer kínálhassuk

  • NEGYEDIK HÉT - Ebéd - „B” menü

Hétfő
Bableves csipetkével – csütörtöki maradék
Spenót, főtt krumplival tükörtojással
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Kedd
Paradicsom leves, rizzsel
Kelkáposzta főzelék, rántottával
Csokitorta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szerda
Karfiol leves vajgaluskával
Tárkonyos krumpli főzelék, vörös káposzta fasírozottal
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Csütörtök
Zöldborsó leves, galuskával
Tökfőzelék, tükörtojással
Csokitorta
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Péntek
Zöldség leves, cérna metélttel
Rakott kel, hús helyett túró és sajt
Pogácsa
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Szombat
Rongyos leves pirított zsemle kockával
Töltött paprika, főtt krumplival
Alma (vagy az évszaknak megfelelő gyümölcs)

Vasárnap
Bográcsgulyás – szelet friss kenyérrel
Rizsfelfújt, vanília öntettel