1. heti A,B,C menük képes receptekkel

Egy havi menüt állítok össze egy 4 tagú családnak, napi egyszeri főétkezéssel

Olcsó menük receptekkel

Olcsó menük receptekkel

 

A leírás alatt a képes recepteket is elérhetővé teszem, hogy ne kelljen keresgélni.
A receptjeim nagy része lépésről-lépésre a kezdő háziasszonyok szempontjából hasznosak lehetnek.

Elsősorban a spórolni vágyóknak, vagy az átmenetileg gazdasági nehézségek között élőknek válogatom össze a négy hetes főétkezés menüt.

 

A menük-receptek összeállításakor kizárólag a Magyar hagyományos konyha receptjeire hivatkozom.

 

Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.

Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.

 

Három menü típust készítettem „A”, „B”, „C” jelöléssel az alábbi szempontokat figyelembe véve:

 

 

„A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.

„A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.

 

Leves:                    minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:    4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                               2 nap/főzelék húsos feltéttel
                               1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás:  minden nap az első és a második fogás függvényében

 

 

„B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.

„B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.

 

Leves:                   minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:   2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                              2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
                              2 nap/főzelék tojás feltéttel
                              1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében

 

 

„C” menü – olcsó ételeket azoknak a családoknak állítottam össze, akik szeretnének kevesebb húst fogyasztani, vagy átmenetileg anyagi nehézségeik vannak. Itt a legolcsóbban előállítható ételeket gyűjtöttem, melyek ha jól készítjük el felveszik a versenyt

„C” menü – olcsó ételeket azoknak a családoknak állítottam össze, akik szeretnének kevesebb húst fogyasztani, vagy átmenetileg anyagi nehézségeik vannak. Itt a legolcsóbban előállítható ételeket gyűjtöttem, melyek ha jól készítjük el felveszik a versenyt

 

Leves húsmentes: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:     4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret, egytálétel - olcsó hús feltéttel
                                2 nap/főzelék tojás feltéttel
                                1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás:   minden nap az első és a második fogás függvényében