Első heti „A” menük listája
„A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/főzelék húsos feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcímkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé édesség is jut.
Hétfő
- Bableves csipetkével
- Tárkonyos krumplifőzelék, feltéttel
- Mákos kalács (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Karfiol leves, galuskával (v. egyéb levesbetéttel)
- Sertéssült gombamártásban, rizs v. sült krumpli körettel
- Császármorzsa
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Szerda
- Paradicsom leves galuskával (v. egyéb levesbetéttel)
- Rakott kel – karfiollal
- Mákos kalács (hétfőről)
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Csütörtök
- Zöldborsó leves galuskával (v. egyéb levesbetéttel)
- Pácolt sertés lapocka, rizs v. sült krumpli körettel
- Aranygaluska (2 adag)
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Péntek
- Bableves csipetkével – hétfői maradék
- Paradicsomos káposzta sült oldalassal
- Mákos kalács (hétfőről)
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Zöldbab leves galuskával (v. egyéb levesbetéttel)
- Brassói aprópecsenye
- Aranygaluska (csütörtökről)
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves cérnametélttel
- Rántott-hús sült krumplival
- Vizes piskótatekercs – ajánlott 2-3 adag elkészítése
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság