„B” MENÜ - csökkentett hússal

 

B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.

 

Leves:                   minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:   2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                              2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
                              2 nap/főzelék tojás feltéttel
                              1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
 

Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.

Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.

 

Első heti „B” MENÜ - csökkentett hússal