Első heti „B” menük listája
„B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
Hétfő
- Tejfölös gomba leves galuskával
- Zöldborsó főzelék tükörtojással
- Szezonális gyümölcs
- Mákos kalács (2-3 adag)
Kedd
- Zöldségleves cérnametélttel
- Töltöttkáposzta csupaszon (2-3 adag)
- Túrógombóc
- Szezonális gyümölcs
Szerda
- Zöldborsóleves galuskával
- Tejfölös gombapaprikás
- Mákos tészta
- Szezonális gyümölcs
Csütörtök
- Bableves csipetkével - (2-3 adag)
- Tárkonyos krumplifőzelék tükörtojással
- Császármorzsa
- Szezonális gyümölcs
Péntek
- Karfiolleves vajgaluskával
- Pácolt tengeri sült hal kenyérrel v. sült krumplival
- Mákos kalács (hétfői maradék)
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Szombat
- Bableves csipetkével (csütörtöki maradék)
- Töltöttkáposzta csupaszon (keddi maradék)
- Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves sertéscombból – a leveshúst elteszem a jövő hétre
- Rántotthús sültkrumplival
- Vizes piskótatekercs (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs, savanyúság