Harmadik heti „C” menük listája
„C” menü – olcsó ételeket azoknak a családoknak állítottam össze, akik szeretnének kevesebb húst fogyasztani, vagy átmenetileg anyagi nehézségeik vannak. Itt a legolcsóbban előállítható ételeket gyűjtöttem, melyek ha jól készítjük el felveszik a versenyt a drágább húsos ételekkel.
Leves húsmentes: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret, egytálétel - olcsó hús feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
Hétfő
- Bableves csipetkével (2-3 adag)
- Sóska főzelék tükörtojással
- Pogácsa-kelttésztás (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Tésztaleve leves
- Bolognai makaróni
- Szezonális gyümölcs
Szerda
- Bableves csipetkével (hétfői maradék)
- Pogácsa-kelttésztás (hétfői maradék)
- Szezonális gyümölcs
Csütörtök
- Hamis gulyás cérnametélttel
- Tárkonyos krumplifőzelék tükörtojással v. virslivel
- Csöröge fánk
- Szezonális gyümölcs
Péntek
- Zöldbab leves, galuskával
- Lecsó kolbásszal
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Krumplileve leves
- Rakott krumpli
- Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Varsárnap
- Húsleves olcsó húsokból
- Csirkepörkölt tejfölös mártásban
- Vizes piskótatekercs
- Szezonális gyümölcs, savanyúság