Második heti „A” menük listája
„A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/főzelék húsos feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcímkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé édesség is jut.
Hétfő
- Karfiolleves húsleves maradékból (vasárnapi húslevesből)
- Tökfőzelék feltéttel
- Csöröge fánk
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Babgulyás, „ nagycsipetkével ” (2 adag)
- Lángos
- Túrógombóc
- Szezonális gyümölcs
Szerda
- Tejfölös gomba leves galuskával
- Kelkáposzta főzelék feltéttel
- Mákos tészta
- Szezonális gyümölcs
Csütörtök
- Zöldborsó leves galuskával (v. egyéb levesbetéttel)
- Sertés tarja - almamalackás hagymatakaróba
- Császármorzsa
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Péntek
- Babgulyás, „ nagycsipetkével ” (keddi maradék)
- Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
- Szezonális gyümölcs
Szombat
- Zöldségleves cérnametélttel
- Vasi pecsenye sűltkrumplival
- Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves sertéscombból ( a húst a hétfői második fogáshoz használom fel)
- Csirkepörkölt tejfölös mártásban
- Csokoládétorta – Gesztenyetorta – ajánlott 2-3 adag elkészítése
- Szezonális gyümölcs-, savanyúság