Második heti „A” menük listája

 

A” menü – húsos ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol a család bármilyen okból (nehéz munkavégzés, sportolás…) megkívánja a napi húsfogyasztást.

 

 

Leves:                 minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:  4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                             2 nap/főzelék húsos feltéttel
                             1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében

Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcímkézve dátummal ellátva.

Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé édesség is jut.

 

    Második heti „A” menük listája

    Hétfő

    • Karfiolleves húsleves maradékból (vasárnapi húslevesből)
    • Tökfőzelék feltéttel
    • Csöröge fánk
    • Szezonális gyümölcs

     

    Kedd

    • Babgulyás, „ nagycsipetkével ” (2 adag)
    • Lángos
    • Túrógombóc
    • Szezonális gyümölcs

     

    Szerda

    • Tejfölös gomba leves galuskával
    • Kelkáposzta főzelék feltéttel
    • Mákos tészta
    • Szezonális gyümölcs

     

    Csütörtök

    • Zöldborsó leves galuskával (v. egyéb levesbetéttel)
    • Sertés tarja - almamalackás hagymatakaróba
    • Császármorzsa
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság

     

    Péntek

    • Babgulyás, „ nagycsipetkével ” (keddi maradék)
    • Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
    • Szezonális gyümölcs

     

    Szombat

    • Zöldségleves cérnametélttel
    • Vasi pecsenye sűltkrumplival
    • Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság

     

    Vasárnap

    • Húsleves sertéscombból ( a húst a hétfői második fogáshoz használom fel)
    • Csirkepörkölt tejfölös mártásban
    • Csokoládétorta – Gesztenyetorta – ajánlott 2-3 adag elkészítése
    • Szezonális gyümölcs-, savanyúság