Második heti "B" menük listája

 

B” menü – csökkentett hússal készült ételeket elsősorban azoknak a családoknak állítottam össze, ahol nem igénylik a napi húsfogyasztást.

 

 

Leves:                   minden nap a második fogás függvényében
Második fogás:   2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
                              2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
                              2 nap/főzelék tojás feltéttel
                              1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
 

Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.

Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
 

 

Második heti "B" menük listája

Hétfő

  • Rongyosleves pirított zsemlekockával
  • Leveshús sütve krumpli körettel (vasárnapi húslevesből)
  • Vizes piskótatekercs (vasárnapi maradék)
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság

 

Kedd

  • Zöldségleves cérnametélttel
  • Rakott krumpli
  • Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság

 

Szerda

  • Paradicsomleves galuskával v. más levesbetéttel
  • Lencsefőzelék tükörtojással v. más húsmentes feltéttel
  • Diós tészta
  • Szezonális gyümölcs

 

Csütörtök

  • Bableves csipetkével
  • Tökfőzelék tükörtojással v. más húsmentes feltéttel
  • Császármorzsa
  • Szezonális gyümölcs

 

Péntek

  • Zöldborsóleves galuskával
  • Tejfölös gombapaprikás
  • Csöröge fánk
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság

 

Szombat

  • Bográcsgulyás
  • Káposztáskocka
  • Túrógombóc
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság

 

Vasárnap

  • Tyúkhúsleves - házi cérnametélttel
  • Rizseshús
  • Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
  • Szezonális gyümölcs, savanyúság