Második heti „C” menük listája
„C” menü – olcsó ételeket azoknak a családoknak állítottam össze, akik szeretnének kevesebb húst fogyasztani, vagy átmenetileg anyagi nehézségeik vannak. Itt a legolcsóbban előállítható ételeket gyűjtöttem, melyek ha jól készítjük el felveszik a versenyt a drágább húsos ételekkel.
Leves húsmentes: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret, egytálétel - olcsó hús feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
Hétfő
- Paradicsomleves galuskával
- Zöldbabfőzelék virslivel
- Pogácsa-kelttésztás (2-3 adag)
- Szezonális gyümölcs
Kedd
- Krumplileve leves
- Krumplistészta – lépsről-lépésre
- Rizskoch (Rizsfelfújt) vanília-öntettel
- Szezonális gyümölcs
Szerda
- Zöldbab leves, galuskával
- Pizza
- Szezonális gyümölcs
Csütörtök
- Zöldborsóleves galuskával
- Tökfőzelék tükörtojással
- Csöröge fánk
- Szezonális gyümölcs
Péntek
- Zöldségleves cérnametélttel
- Tejfölös gombapaprikás galuskával
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Szombat
- Rongyosleves pirított zsemlekockával
- Rakott krumpli
- Túrógombóc
- Szezonális gyümölcs, savanyúság
Vasárnap
- Húsleves – karajcsontból
- Sültcsirke comb hagymaágyon-hagymatakaróban
- Palacsinta - baracklekváros, túrós, kakaós
- Szezonális gyümölcs, savanyúság