4. heti A,B,C menük képes receptekkel
Egy havi menüt állítok össze egy 4 tagú családnak, napi egyszeri főétkezéssel
A leírás alatt a képes recepteket is elérhetővé teszem, hogy ne kelljen keresgélni.
A receptjeim nagy része lépésről-lépésre a kezdő háziasszonyok szempontjából hasznosak lehetnek.
Elsősorban a spórolni vágyóknak, vagy az átmenetileg gazdasági nehézségek között élőknek válogatom össze a négy hetes főétkezés menüt.
A menük-receptek összeállításakor kizárólag a Magyar hagyományos konyha receptjeire hivatkozom.
Nálunk a bableves az az étel, amit a család akár heti háromszor is szívesen fogyaszt. Ajánlom, hogy azokból az ételekből, amellyel a család úgy van, mint mi a bablevessel, 2-3 adagot készítsetek, akár a mélyhűtőbe eltéve fölcimkézve dátummal ellátva.
Édes süteményeket, egyéb édességeket ajánlatos többet készíteni (2-3 adagot), így időt takaríthatunk meg, és az elkövetkező napokban a főétel mellé éddesség is jut.
Három menü típust készítettem „A”, „B”, „C” jelöléssel az alábbi szempontokat figyelembe véve:
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/főzelék húsos feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Leves: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsos feltéttel
2 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret húsmentes feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében
Leves húsmentes: minden nap a második fogás függvényében
Második fogás: 4 nap/rizs,-tészta,-krumpli köret, egytálétel - olcsó hús feltéttel
2 nap/főzelék tojás feltéttel
1 nap/vasárnapi ünnepi ebéd
Harmadik fogás: minden nap az első és a második fogás függvényében